Stelen van prostituee: voorwaardelijk zitten

Een zestigjarige Leeuwarder heeft een voorwaardelijke celstraf van twee weken gekregen voor het stelen van de mobiele telefoon van een prostituee.

Hij had ,,miljoen procent” niks gestolen van de prostituee, verklaarde de verdachte. Maar hij had de schijn tegen. In een bordeel aan het Reigerplein, onderdeel van de rosse buurt aan de Weaze, was de man op 26 november ingegaan op het verzoek van een prostituee om haar peeskamer binnen te stappen.

Tijdens het onderhandelen over de mogelijkheden en de prijs, zag de dame hoe de Leeuwarder zijn ene arm achter zijn rug hield. Achter hem, op het dressoir, lag haar mobiele telefoon, een Samsung S3 Mini.

Opeens besloot de verdachte dat hij weer weg wilde, volgens hem omdat ze het niet eens konden worden. Toen hij de kamer weer uitliep, ontdekte het slachtoffer dat haar telefoon weg was. Een politieman zag later op videobeelden dat de verdachte het mobieltje had weggegrist.

Een werkstraf van 30 uur is op zijn plaats, oordeelde de officier van justitie. Advocaat Barbara Klunder kon zich daar volledig in vinden. Maar politierechter Klaas Bunk besloot anders. Een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee weken met een proeftijd van twee jaar is volgens hem een betere stok achter de deur.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement