Sportvelden in De Fryske Marren later opengesteld

Door de aanhoudende hitte en droogte worden in De Fryske Marren de wedstrijd,- en trainingsvelden een paar weken later open te stellen voor gebruik.

Door de droogte zijn er op de velden momenteel veel bruine vlekken aanwezig en groeit er veel klaver en andere soorten grassen die niet geschikt zijn voor een gesloten mat, aldus de gemeente. Ook is het ingezaaide gras nauwelijks gegroeid waardoor er kale plekken zijn ontstaan. De trainingsvelden zijn daarom vanaf 20 augustus bespeelbaar. De wedstrijdvelden zijn vanaf 1 september weer klaar voor gebruik. Voor de kunstgrasvelden heeft dit geen gevolgen.

Ingezaaid

De velden zijn in de maand juni en juli allemaal ingezaaid met gras, maar dit is nauwelijks gegroeid door de langdurige droogte. Door de periode van onderhoud aan de velden te verlengen, is er extra tijd om opnieuw in te zaaien en te bemesten. Ook krijgen de velden op die manier extra tijd om zich te herstellen, zodat er in het najaar weer volop gesport kan worden op stabiele- en veilige sportvelden.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement