'Smalste winkel van Nederland' staat in Leeuwarden en is te koop

Het 'smalste winkelpandje van Nederland' staat in Leeuwarden, en het is te koop. Het pand staat sinds kort op makelaarssite Funda. Volgens de makelaar is het bescheiden, maar markante gebouw geschikt als etalagewinkel voor een webshop of als kiosk.

Het monumentale gebouw ligt op de hoek van de Voorstreek en de Koningsstraat in Leeuwarden. Met een oppervlakte van nog geen 19 vierkante meter en een breedte van maximaal 120 centimeter is het pand eigenlijk een veredelde etalage. Zijtse Sieswert Feddema ontwierp het in 1897.

Blikvanger

Volgens de verkoper is dit het smalste winkelpandje van Nederland en bovendien een blikvanger: ,,Het gevelbeeld is een kenmerkend staaltje van grootstedelijke, weelderige architectuur uit de fin-de-siècle, dat verwacht mag worden in Brussel, München of Wenen, maar voor Nederland en zeker voor Leeuwarden een verrassend kleinood genoemd mag worden."

Het pand wordt aangeboden voor 69.000 euro kosten koper. Of de huidige eigenaar het pand verkoopt omdat er alleen met een kruimeldief gezogen kan worden, is niet bekend.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement