Slachtoffer vraagt uitspraak over aanranding door zwager

Het Openbaar Ministerie heeft twee weken voorwaardelijke gevangenisstraf geëist tegen een 20-jarige man uit Gorredijk wegens aanranding van de eerbaarheid. De verdachte lag na een feestje samen met zijn broer en diens vriendin in bed. Onverwacht betastte de verdachte de vagina en de borsten van zijn slapende schoonzus.

De verdachte zegt het niet meer te weten. Hij sluit niet uit dat hij handelde in zijn slaap. Tegen de rechters: ,,Vroeger slaapwandelde ik ook wel.’’ Naast de voorwaardelijke straf vindt de officier van justitie dat de man een schadevergoeding van 1.500 euro moet betalen.

Het incident heeft tot een scheuring binnen de familie geleid. Voorheen waren de verhoudingen goed. Halverwege de zitting stelden de rechters voor om de zaak af te laten handelen door een mediator. De rechters vroegen zich hardop af wat het strafrecht in deze kwestie te bieden heeft. Ook de officier van justitie zei open voor te staan voor een mediator, mede gezien verstoorde verhoudingen binnen de familie.

Hoewel het feit zich voordeed in februari 2015, liet de vrouw in de rechtszaal weten nog altijd veel last te hebben van het gebeuren. Ze zei desgevraagd niet open te staan voor bemiddeling en vindt dat de rechtbank uitspraak moet doen.

Rechters: ,,Vanwege de genoegdoening?’’

Het slachtoffer: ,,Stukje rechtvaardigheid.’’

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement