'Slachtoffer schietpartij Oosterwolde had wapens'

Niet de verdachte van de dodelijke schietpartij in Oosterwolde, op 27 augustus, maar het slachtoffer zou de beschikking hebben gehad over vuurwapens.

De 58-jarige verdachte uit Oosterwolde wordt niet alleen moord, dan wel doodslag ten laste gelegd, maar ook bedreiging van zijn broer en verboden wapenbezit. Kort geleden speelde hij zijn advocaat, Evert van der Meer, een brief door van een man die eerder contact had gehad met het 51-slachtoffer. Deze getuige zou kunnen aantonen dat het slachtoffer vuurwapens uit het Oostblok in zijn bezit had. Tijdens een pro-formazitting bepleitte Van der Meer gistermiddag nader verhoor van deze getuige. De rechtbank stemde hierin toe.

Fatale schoten

De Oosterwoldiger, die vast zit in de PI Leeuwarden, zou in een woning aan de Stegingaweg drie fatale schoten hebben afgevuurd op het bovenlichaam van de bewoner. Wat precies de aanleiding was is onbekend. Wel is duidelijk dat beiden bekenden waren in de plaatselijke drugsscene. Voorafgaand aan de schietpartij zou een worsteling hebben plaatsgevonden.

Omdat de verklaringen over wat er precies gebeurde in de woning nogal uiteenlopen, zullen twee andere aanwezigen - een man en een vrouw die eerder werden aangehouden, maar later weer vrijgelaten - op verzoek van de verdediging bij de rechter-commissaris opnieuw worden gehoord. Op 31 mei zal de zaak inhoudelijk worden behandeld door de rechtbank.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement