Skûtsjewedstrijd De Veenhoop telt mee voor klassement

De wedstrijd van maandagmiddag bij De Veenhoop telt mee voor het algemeen klassement van de SKS. Die beslissing heeft het SKS-bestuur genomen na advies van de vierkoppige jury.

Het leek niet op zeilen, vonden de protesteerden schippers, onder wie Westerdijk (d’Halve Maen), Sytze Brouwer (Heerenveen), Willem Zwaga (Leeuwarden) en Albert Visser (Lemmer). Zij stelden dat de omstandigheden zo waren deze niet mag meetellen voor het kampioenschap. ,,Dit hie neat mei silen te meitsjen”, aldus Westerdijk.

Zo zat er tussen de nummer 1 en de nummer 14 maar liefst 57 minuten. Ter vergelijk: normaal finishen de skûtsjes binnen 5 tot 10 minuten van elkaar.

Voorafgaand was het een dobberpartij waar Huizum in het eerste uur de beste in leek te zijn. Als eerste voltooide ze een heel rondje op het parcours.

In het rak naar de finish ging het mis voor schipper Johannes Meeter en zijn bemanning. Grou, Earnewâld en Akkrum kwamen langszij. Met z’n vierden dobberden ze naar de finish.

Vlak voor de finish was de wind weer helemaal weg. En wie profiteerde daar het meeste van? De Sneker Pan met Jappie Visser.

Als vijfde meldden de Snekers zich bij de voorste vier. Sterker, op een paar meter voor de streep schoten ze Grou, Huizum en Akkrum voorbij. Alleen Earnewâld moesten ze voor laten gaan.

Het is voor Jappie Visser de eerste podiumplaats in zijn carrière als SKS-schipper.

Dinsdag zeilen de skûtsjes bij Earnewâld.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement