Skûtsjes op volle oorlogssterkte vernieuwde Pikmar op

Met nieuwe schippers, bemanning, tuig en nog niet veel wind in het vooruitzicht beginnen de veertien skûtsjes van de SKS zaterdagmiddag aan hun kampioenschap. Op volle oorlogssterkte.

Bij Heerenveen en Akkrum zeggen ze: never change a winning team. Bijna onveranderd in samenstelling en zonder al te veel veranderingen aan de skûtsjes beginnen zij aan het kampioenschap. Klaar om de klassementen van vorig jaar te overtreffen.

Op de skûtsjes van Huzum en d’Halve Maen is juist veel veranderd. Met hetzelfde doel: beter presteren dan vorig jaar. Een nieuwe fok bij Huzum, nieuw tuig en adviseur voor d’Halve Maen. Niets meer om achter te verschuilen dit jaar.

Met nieuwe schippers Rinus de Jong op de Oeral Thús (Joure) en Jappie Visser op De Sneker Pan (Sneek) beginnen zij aan hun jacht op de titel. Veel moet je van ons niet verwachten, zeggen ze zelf. Ze willen vooral leren.

Ook Grou, Langweer, Earnewâld en Lemmer hebben eigenarencommissies geïnvesteerd in het skûtsje en mochten schippers op zoek naar nieuwe bemanningsleden. Met hetzelfde doel: beter zijn dan vorig jaar.

En dat maakt, constateren de meeste van de veertien schippers, dat de vloot dit jaar weer veel dichter bij elkaar ligt dan vorig jaar. Spektakel gegarandeerd.

De skûtsjes gaan zaterdagmiddag op nieuw water varen. De Provinsje heeft in de afgelopen maanden 25 hectare nieuwe water gegraven. Het geeft de wedstrijdcommissie extra mogelijkheden in het uitzetten van de wedstrijdbaan. En van dat extra water maken ze zaterdag graag gebruik.

Volg de wedstrijd live

De wedstrijd is vanaf 14:00 live te volgen via het Twitter-account van skûtsjeverslaggevers van de krant: LC_skutsje en via Instagram: LC_nl.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement