Sjinkie Knegt met ernstige brandwonden naar het ziekenhuis na aansteken houtkachel

Sjinkie Knegt heeft donderdagochtend ernstige brandwonden opgelopen bij het aansteken van de houtkachel in zijn huis in Bantega. Met name zijn linkerbeen is ernstig verwond. Daar heeft hij derdegraads brandwonden.

De kleding van Knegt vatte vlam, waarbij hij ernstige brandwonden opliep. Zijn vrouw trof hem aan en waarschuwde de hulpdiensten. Niet alleen een ambulance werd opgeroepen, ook een traumahelikopter ging ter plaatse.

De shorttracker is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Groningen. Daar wordt Knegt nu verpleegd. De verwondingen zitten op verschillende plekken van zijn lichaam, maar vooral aan zijn linkerbeen is hij ernstig verwond. Hoe lang zijn herstel gaat duren is niet bekend.

Bondscoach Jeroen Otter heeft zijn rijders vanmiddag geïnformeerd. Zij nemen vanaf vrijdag deel aan de ISU EK Shortrack in Dordrecht. Knegt zou daar zijn Europese titel verdedigen, maar kon al niet meedoen vanwege ernstig spierletsel aan zijn rechterbeen dat hij recent opliep bij een ongeval met een vorkheftruck.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement