Sinterklaasintocht in Dokkum: dit moet je weten

De route die Sinterklaas tijdens de landelijke intocht op 18 november 2017 aflegt in Dokkum.

Zaterdag is de landelijke intocht van Sinterklaas en zijn pieten in Dokkum. Hoe laat begint het, waar moet je staan en wat is er te doen?

Hoe laat begint de intocht?

Sinterklaas komt zaterdag om ongeveer 12.00 uur aan in de Dokkumer binnenstad. Al om 10.00 uur begint het uitgebreide dagprogramma. Er worden zaterdag ongeveer 25.000 bezoekers verwacht. Als je dus een mooi plekje wilt bemachtigen, is het belangrijk dat je op tijd komt. 

Welke route legt Sint met zijn pieten af?

De stoomboot komt vanuit de richting Leeuwarden de stad binnen. De Goedheiligman komt naar verwachting rond 12.00 uur aan in Dokkum en zal rond 12.30 uur aan wal gaan bij de Dijk in de binnenstad. Vanaf daar loopt hij via de Vleesmarkt, Westerbolwerk, Legeweg, Nauwstraat en Koningsstraat richting het podium op de Markt.

Bekijk hier of hieronder een plattegrond van de route

Op welke plaats is de intocht het best te volgen?

Er zijn verschillende mooie plekjes waar je de intocht van Sint en zijn pieten goed kunt volgen. Sint komt aan op de Zijl, midden in de binnenstad. Daarvoor legt hij op de boot al een flinke vaarroute af langs het Baantje Bolwerk en het Zuiderbolwerk. Je kunt natuurlijk ook langs de looproute gaan staan. Bij de Vleesmarkt, de Legeweg en op de Markt bijvoorbeeld, is de intocht uitstekend te volgen. Daarnaast worden er in de hele binnenstad televisieschermen geplaatst zodat iedereen de intocht goed kan bekijken.

Wat is er voor de kinderen nog meer te doen in de stad?

Het hele programma duurt van 10.00 tot 16.00 uur. Er zijn diverse optredens gedurende de dag. Denk aan de Cool Kids Party, de Samba-Pietenband en Dance Factory. Verder is er een kinderdisco, een survivalbaan en bij de Molensteeg zijn ook diverse activiteiten en spelletjes te doen.

Bekijk hier het volledige dagprogramma

Met de auto? Of toch de bus nemen?

Op zaterdag is de hele binnenstad van Dokkum afgesloten voor auto- en fietsverkeer. Rondom Dokkum zijn diverse parkeerterreinen beschikbaar. Bezoekers worden via borden naar de parkeerterreinen geleid. Ook met de bus is de binnenstad prima te bereiken. Arriva zet hiervoor extra voertuigen in. Kinderen tot vier jaar mogen gratis mee in de bus. Voor de kinderen van vier tot elf jaar is er zaterdag de Kinderritkaart. Deze kaart is verkrijgbaar bij de buschauffeur in de bus. Per betalende volwassene mogen er dan drie kinderen gratis mee.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement