Sietze Haringa nieuwe wethouder PvdA Terschelling

Sietze Haringa uit Castricum is voorgedragen als nieuwe wethouder voor de PvdA op Terschelling.

Haringa (1958) is geboren en getogen op het eiland. Zijn vader werkte er jarenlang als gemeentesecretaris. Haringa noemt het een hele eer dat hij voor het wethouderschap is gevraagd.

,,Je krijgt maar een keer de kans om je op deze manier dienstbaar te kunnen maken voor het eiland.” Politieke ervaring heeft hij niet, op een kortstondige activiteit voor D’66 na.

,,Ik heb nog geen idee wat er politiek allemaal speelt op Terschelling”, reageert Haringa op zijn benoeming. Hij heeft daarom ook nog geen voorkeur voor bepaalde portefeuilles. ,,Maar als bestuurslid van Oerol en de Waddenvereniging en als onafhankelijke voorzitter van de Raden van Advies van de Waddenveren is er een grote betrokkenheid bij Terschelling en het Waddengebied.”

Haringa zal deze functies neerleggen omdat hij ze niet verenigbaar acht met het wethouderschap. Tot 2016 was Haringa partner bij KPMG in de functie van accountant en adviseur. Sindsdien is hij actief als toezichthouder en zelfstandig adviseur voor overheid en bedrijfsleven. Die werkzaamheden komen op een laag pitje te staan.

In een extra raadsvergadering op 28 mei zullen Sietze Haringa en VVD-wethouder Jeltje Hoekstra worden geïnstalleerd. Hoe de portefeuilles verdeeld worden, moet nog worden beslist.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement