School Beetsterzwaag niet aan Van Lyndenlaan om paardenlucht manege

Er komt geen campus met een brede basisschool in de bocht van de Van Lyndenlaan in Beetsterzwaag. Er zijn nu nog drie locaties in het dorp over.

Met dat besluit neemt het college van Opsterland het advies over van Axon Adviseurs, het bedrijf dat een onderzoek naar de locatie heeft uitgevoerd.

Er was nabij revalidatiecentrum Lyndensteyn sprake van twee opties voor een campus: bij de vijver en in de buurt van de volkstuinen. Een campus bij de vijver gaat echter niet samen met de nabijgelegen manege Onder de Linde. Volgens de gemeente zou een school hier in de ‘geurcontour’ liggen, wat niet toegestaan is. Een school vlak bij de volkstuinen is afgevallen omdat de bereikbaarheid te wensen overlaat.

Drie opties

De drie opties die nu nog in de race zijn, zijn de huidige locaties van de basisscholen ods De Trime en cbs De Paedwizer en een plek aan de Vlaslaan. Hier liggen de velden van voetbalvereniging De Sweach. De komst van een nieuw gebouw op dit terrein zou voor de club voordelig kunnen uitpakken: mogelijk gaat hiermee de wens voor betere kleed-ruimtes in vervulling.

De vier locaties kwamen naar voren uit de bestuurlijke proef ‘Kansen voor Beetsterzwaag’, waarbij het Opsterlandse college de inwoners van het dorp laat meepraten over de nog te bouwen school. Vooral de besturen van De Trime en de Paedwizer hadden de nu afgevallen plek aan de Van Lyndenlaan op het oog.

Het college streeft naar een nieuwe brede school in 2020. De gemeenteraad van Opsterland neemt uiterlijk eind 2018 een besluit over de locatie waar de school komt te staan.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement