Scholieren uit Sneek mishandeld en beroofd in Engeland

Een groep scholieren van RSG Magister Alvinus uit Sneek is eerder teruggekomen van een trip naar Eastbourne in Engeland. Twee van hen zijn mishandeld en beroofd.

Twee jongens werden afzonderlijk van elkaar bedreigd, geslagen en geschopt door een groep Engelse hangjongeren, vertelt plaatsvervangend rector Roelof Veenhoven. Beide jongens zijn beroofd van persoonlijke bezittingen zoals geld, telefoon en pinpas.

Het eerste incident vond op dinsdagavond plaats bij een supermarkt. Woensdagavond was het opnieuw raak. Of dit op dezelfde plek was, weet Veenhoven niet.

Bij het tweede incident werd een scholier een tand uit de mond geslagen. Hij is uit voorzorg overgebracht naar het ziekenhuis. Naar omstandigheden gaat het goed met de twee.

Gastgezinnen

De twee maakten onderdeel uit van een groep van 54 scholieren uit VMBO GT4. Die verbleef samen met vier begeleiders in kuststad Eastbourne in het zuiden van Engeland. De scholieren volgden een programma met sportactiviteiten en maakten uitstapjes naar onder meer Buckingham Palace.

De scholieren waren ondergebracht bij gastgezinnen in de stad.

Tweede incident de druppel

RSG Magister Alvinus besloot naar aanleiding van het eerste incident de excursie nog niet af te breken. ,,Het is een afweging'', vertelt Veenhoven. ,,Uiteindelijk moet wel de hele groep terug.''

Het tweede incident was voor de school echter de druppel. ,,Dat was voor ons de reden om te stoppen.''

Veenhoven kan zich niet herinneren dat er eerder iets dergelijks gebeurd is tijdens een excursie. ,,Dit is bijzonder naar.''

Donderdagavond terug

De groep scholieren keert donderdagmiddag per boot terug en wordt 's avonds in Sneek verwacht. Afgelopen uren heeft de school intensief contact gehad met de ouders. ,,Bij hen hoor je ook verbazing en afkeuring over wat er gebeurd is.''

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement