Schaatsen uit het vet: ijsbaan Leeuwarden gaat open

Zomerhitte? Niet in de Leeuwarder Elfstedenhal, waar begin augustus snert en poeiermolke te koop is. Dan wordt er weer geschaatst op de 400 meterbaan.

Thialf heeft al jaren een zomerijstraditie voor verstokte schaatsers. De nieuwe Leeuwarder hal maakt er nu ook een vaste gewoonte van. Dit jaar wordt aansluiting gezocht bij de Culturele Hoofdstad, met een Elfstedenspecial. Van 4 tot en met 6 augustus mogen bezoekers zelf de tocht per schaats rijden, in de vorm van een ‘experience’.

Van 7 tot en met 11 augustus is de Elfstedenhal ‘normaal geopend’. Trainingsclubs, maar ook andere bezoekers kunnen dan weer hun rondjes maken op de 400 meterbaan en de krabbelbaan. De hal heeft het programma zo vastgesteld dat er niet wordt gedubbeld met Thialf, waar het zomerijs op de grote baan alweer voorbij is.

Elders in het land zijn in augustus geen andere 400 meterbanen geopend. Alleen enkele kleine baantjes zijn dan beschikbaar voor schaatspret.

Volgens de weersverwachting van het KNMI zal het in begin augustus in Leeuwarden nog steeds warmer dan 25 graden zijn . Maar voor de ijshal vormt die hitte geen bezwaar. ,,We zijn heel goed geïsoleerd, dus de buitentemperatuur maakt voor ons niet zoveel uit’’, zegt Baukje Heeg van Elfstedenhal.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement