SKS leeft mee met huisweerman Piet Paulusma: 'Wy binne enoarm skrokken'

Skûtsjeorganisatie SKS leeft mee met weerman Piet Paulusma. Paulusma, die is geopereerd en in het ziekenhuis ligt, verzorgt al bijna tien jaar de weersvooruitzichten en de dagelijkse briefings voor de skûtsjeschippers. De Harlinger is hier altijd zelf bij aanwezig.

Weerman Piet Paulusma in ziekenhuis, dochter Martsje vervangt hem
Lees verder

,,Piet is al hiel lang by ús, seker in jier of acht’’, zegt SKS-woordvoerder Hilda Boesjes-Beljon. ,,Wy binne enoarm skrokken.’’ Vanaf zaterdag wordt er gezeild, te beginnen in Grou. Paulusma is er dan niet bij.

De organisatie, die hoopt dat Paulusma er snel weer bij kan zijn, heeft al een vervanger geregeld, via het bedrijfje van Paulusma. De Groninger weerman Hessel Kerkhof neemt de taken van Paulusma over. ,,Dy saken hat Piet prima foar elkoar.’’

Met spoed geopereerd

Piet Paulusma is woensdag met spoed geopereerd. Wat er precies aan de hand is, is onbekend. Volgens een betrouwbare bron is het niet levensbedreigend. Een woordvoerder van de zender SBS6, waar Paulusma eveneens het weer verzorgt, houdt het op ‘gezondheidsklachten’.

De Harlinger was deze week juist op vakantie. Op de radio bij Omrop Fryslân verving weerman Jan Jonkman hem. Paulusma’s dochter Martsje doet dat op tv bij SBS6 en bij de Omrop. Piet Paulusma ligt in een ziekenhuis in Nederland.

Geen onbekende

Vervanger Hessel Kerkhof uit Ulrum is geen onbekende voor de SKS. Hij liep al jarenlang mee als weerdeskundige en als verslaggever van de Telegraaf. Kerkhof kent de SKS goed, weet Hilda Boesjes-Beljon.

,,Ik ken Piet al 35 jaar'', zegt Kerkhof, die sinds september vorig jaar formeel is toegetreden tot Paulusma Meteo Service, het bedrijfje van Piet Paulusma. ,,Ik ben al heel lang heel veel met het weer bezig. En nog altijd. Iedere werkdag sta ik om drie uur op.''

Ook Kerkhof is flink geschrokken. ,,Piet is een workaholic. Hij gaat maar door. En ja, dan kan dit je uiteindelijk overkomen. We zijn geschrokken, maar zitten niet volledig in de put. We blijven positief.''

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement