SKS kiepert Joure uit de competitie

De skûtsjekaravaan trekt door zonder Joure. De SKS diskwalificeerde maandag de Oeral Thús, nadat noch de een noch de ander had willen toegeven.

,,Wy lûke hjir in dúdlike streep’’, zegt SKS-voorzitter René Nagelhout. Het bestuur van de Sintrale Kommisje Skûtsjesilen sloot maandagmiddag na de wedstrijd bij De Veenhoop het skûtsje van Joure uit voor de rest van het kampioenschap. Tot tweemaal toe voldeed het skûtsje volgens de SKS tijdens het varen van de wedstrijd niet aan het originaliteitsreglement van de vereniging. De hoogte van de bevestiging van de zeilsval op de mast van het skûtsje is het breekpunt. Joure zegt dat het niet veilig kan zeilen als het doet wat de SKS wil en vindt dat de regels er niet duidelijk over zijn. De SKS zegt dat het reglement voldoende helder is en dat ook Joure veilig kan zeilen en tegelijk kan voldoen aan het reglement.

Registreer gratis en lees dit artikel

Heeft u al een account? Inloggen

Door op verzenden te klikken ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en privacy statement

Na verzenden leest u direct verder

Gefelicteerd! U bent nu geregistreerd

U kunt met deze registratie elke maand 6 plus artikelen lezen.
We wensen u veel leesplezier.

Limiet bereikt

U heeft de limiet van 6 plusartikelen voor deze maand bereikt. Op de eerste dag van de volgende maand vullen we het tegoed weer aan. Of neem een abonnement voor onbeperkte toegang.

of koppel uw abonnement

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven