SC Heerenveen boekt tegen PEC de eerste thuiszege van het seizoen

Foto: ANP

SC Heerenveen boekte zaterdagavond voor het eerst dit seizoen een zege in eigen huis. Mitchell van Bergen maakte op slag van rust het enige doelpunt van de wedstrijd tegen PEC Zwolle: 1-0. De eerdere vier duels in het Abe Lenstra-stadion eindigden stuk voor stuk in een gelijkspel.

Heerenveen had een overwicht in de eerste helft, voetbalde aardig, maar tot mogelijkheden leidde dat, op een paar schoten van Hicham Faik na, lange tijd niet. PEC Zwolle bracht voetballend weinig, maar kreeg na 36 minuten spelen wel de eerste echte kans van de wedstrijd. Dennis Johnsen, ex-Heerenveen, schoot over.

In de absolute slotfase van de eerste helft kwam Heerenveen toch op voorsprong. Mitchell van Bergen kreeg de bal via Jens Odgaard en de kluts mee, bleef koel en rondde mooi af: 1-0.

Tweede helft

Het spel werd er in de tweede helft niet beter op, Zwolle kroop wat meer uit de schulp en Heerenveen verzuimde de wedstrijd in het slot te gooien.

Odgaard schoot een keer op de paal en eenmaal over, Van Bergen (die vijf minuten voor het einde hinkend naar de kant moest) miste het doel, Ibrahim Dresevic kopte over en tien minuten voor het einde liet Chidera Ejuke na een counter de beste kans op de 2-0 liggen. PEC-doelman Xavier Mous kon redding brengen.

Rentree Høegh

PEC drong daarna nog aan en Heerenveen-trainer Johnny Jansen bracht Daniel Høegh (hij maakte zijn rentree) als extra verdediger binnen de lijnen. De thuisploeg sleepte zo tot vreugde van het publiek de drie punten over de streep.

Heerenveen staat nu met 13 punten uit negen duels op de negende plaats.


home
net-binnen
menu