Súdwest geeft minimagezinnen vakantie cadeau

Kinderen uit minimagezinnen in Súdwest-Fryslân mogen met hun vaders en moeders en broertjes en zusjes op vakantie op kosten van de gemeente.

Dit jaar krijgt een vijfde deel van deze kinderen de mogelijkheid om met het gezin een week vakantie door te brengen op een camping of vakantiepark.

Het is een proef die vooruit loopt op het plan van Súdwest om vanaf 2019 een keer per vijf jaar alle kinderen uit minimagezinnen zo’n vakantie aan te bieden. Het idee is ontstaan na gesprekken met de kinderen, hun ouders en professionals.

Ontsnappen

Wethouder Stella van Gent: ,,Bij alle partijen stond een vakantie met het gezin met stip bovenaan op de wensenlijst. Gezinnen in armoede snakken ernaar om even te ontsnappen uit het dagelijkse stressvolle bestaan.”

200 gezinnen

Op dit moment worden voorbereidingen getroffen om voor 200 geselecteerde gezinnen een geschikte vakantieplek te kiezen. De eerste groep bestaat uit gezinnen met kinderen tussen de 15 en 18 jaar. Van Gent kiest voor deze leeftijdscategorie om te voorkomen dat ze volgend jaar buiten de boot zou vallen.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement