RvC en OR bij Caparis zoeken toenadering

De ondernemingsraad en de raad van commissarissen (RvC) van Caparis tasten de condities af voor een spoedig overleg over hun onderlinge conflict.

Het initiatief kwam donderdag van de RvC, die de OR vraagt om een ontmoeting waar ,,inhoudelijke bezwaren’’ tegen de interim-bestuurder Peter Lincklaen Arriëns kunnen worden ingebracht. De commissarissen willen de benoeming niet intrekken, maar wel praten - desgewenst met een mediator erbij.

In de brief aan de OR verzoekt de RvC opnieuw om intrekking van een kort geding waarmee de ondernemingsraad eerbiediging van zijn adviesrecht bij de aanwijzing van een interim hoopt af te dwingen. Dit geding staat voor 22 juli op de rol.

Naar verluidt heeft de OR vrijdag waarderend gereageerd op de uitnodiging, maar voorwaarden gesteld waaraan het gesprek zou moeten voldoen. Als de OR alsnog mag adviseren over Lincklaens aanstelling moet er met een eventueel negatief advies ook iets worden gedaan, heet het. De OR zou bereid zijn binnen een week te adviseren (in plaats van de wettelijke termijn van zes weken) en ook het kort geding willen intrekken.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement