Roosegaarde oefent Waterlicht op de Afsluitdijk

Kunstenaar Daan Roosegaarde hield in de nacht van donderdag op vrijdag de generale repetitie voor het project Waterlicht op de Afsluitdijk.  

Waterlicht, een soort blauwe lichtnevel die het effect geeft van lopen onder de waterspiegel, is vrijdag- en zaterdagnacht te ervaren.

Rookmachines, blauwe laserstralen en heel veel geduld waren er nodig om het gewenste effect te krijgen. Waterlicht speelt zich af rondom het insteekhaventje bij Breezanddijk.

Tientallen medewerkers zijn de hele nacht in het donker in de weer geweest met de voorbereidingen voor de feestelijke aftrap van de grote opknapbeurt (650 miljoen euro) van de tachtig jaar oude Afsluitdijk.

Bij Breezanddijk opent dit weekeinde een tijdelijke expositie over Roosegaardes komende kunstwerken. Daarvoor is een klein kassencomplex gebouwd aan de Waddenzeekant, waar impressies van de werken te zien zijn.

Vrijdagavond onthult Roosegaarde zijn toekomstplannen voor het Icoon Afsluitdijk samen met inframinister Melanie Schultz van Haegen. Zondagochtend is de weg afgesloten vanwege een loop waaraan 7500 mensen meedoen.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement