Roken vanaf juli taboe op terreinen van de rechtbank Noord-Nederland

Rechtbank en gerechtshof willen een gezonde leefstijl stimuleren en een gezonde werk- en leefomgeving realiseren.

De locaties Leeuwarden, Assen en Groningen van de rechtbank Noord-Nederland en de locatie Leeuwarden van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden zijn vanaf 1 juli ook buiten rookvrij.

Dit laten de rechtbank Noord-Nederland en het gerechtshof weten. Tot nu stond er achter het toegangshek van de rechtbank in Leeuwarden altijd een rookzuil waar verwoede rokers hun peuken in konden deponeren, maar die verdwijnt. Ook is het voorterrein nu nog met een gele lijn opgesplitst in een deel voor rokers en voor niet-rokers.

Rechtbankmedewerkers steken nog wel eens een sigaretje op op het aan de westkant gelegen en besloten binnenterrein, maar ook dat kan vanaf juli niet meer. Het bordes en de trappen bij de hoofdingang van het gerechtshof vallen eveneens onder het verkapte rookverbod.

Rookvrije generatie

Rechtbank en gerechtshof willen een gezonde leefstijl stimuleren en een gezonde werk- en leefomgeving realiseren. ‘Het roken faciliteren past hier niet bij’, stelt de rechtbank Noord-Nederland in een persbericht. ’Ook dragen wij hiermee net als andere organisaties en bedrijven bij aan het creëren van een rookvrije generatie.’

Rondom de gebouwen worden borden en stickers aangebracht om de aanwezigen op het veranderde beleid te wijzen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Friesland