Rijbewijs ingevorderd, meerdere bekeuringen bij verkeerscontroles

De politie heeft donderdag bij diverse verkeerscontroles in Noordoost-Friesland een aantal bekeuringen uitgedeeld voor te hard rijden. Van een automobilist werd het rijbewijs in beslag genomen.

Tussen 9.15 en 14.30 uur controleerde de politie onder meer op de Wâldwei (N31) bij Garyp. Hier werden vijf bekeuringen uitgedeeld voor forse snelheidsovertredingen. Tweemaal voor 132 kilometer per uur rijden, een keer voor 134 kilometer per uur rijden en een keer voor 141 kilometer per uur.

Een 32-jarige inwoner van Leeuwarden moest zelfs zijn rijbewijs inleveren omdat hij na correctie 150 kilometer per uur op de teller had staan.

Ook werd gecontroleerd op de N358 ter hoogte van Oosternijkerk en Ternaard, de Birdaarderstraatweg te Sybrandahûs en de Iedyk bij Jannum. Daar werden geen grote overtredingen gezien.

Mobiel banditisme en gewicht

Bij Oldeholtwolde controleerde de politie bestelbussen, aanhangers en kleine vrachtwagens op mobiel banditisme en gewicht. Daarvoor wierp de politie een blik in de laadruimtes.

Voor het gewicht maakte de politie gebruik van een weegbrug. Een aantal trailers en vrachtwagens bleek te zwaar beladen. Zij moesten ter plaatse hun vracht lozen.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement