Regenboogvlaggen Dokkumer Vlaggencentrale niet meer aan te slepen na Nashvilleverklaring

Bij de Dokkumer Vlaggencentrale zijn de allergrootste regenboogvlaggen uit het assortiment niet meer aan te slepen. Vooral kerken bellen naar Dokkum om de grootste vlag die beschikbaar is, van twee bij drie meter, te bestellen.

De Centrale laat de allergrootste regenboogvlag bijmaken, zo vertelt Shannon van Vliet van het vlaggenbedrijf. Hoe lang het gaat duren voordat daarmee de voorraad weer aangevuld is, is niet bekend.

Door heel Nederland hangen kerken, gemeentes en particulieren regenboogvlaggen op om hun steun uit te spreken voor de LHBTQI-gemeenschap in Nederland. Dit als reactie op de Nashvilleverklaring waarin orthodox protestantse predikanten zich uitspreken tegen homoseksualiteit en transgenders.

Varianten

De regenboogvlag is zelf ook in diverse varianten te verkrijgen. De meest gebruikte regenboogvlag bestaat uit zes banen: rood, oranje, geel, groen, blauw en paars. Ook zijn er regenboogvlaggen van zeven banen met een extra lichtblauwe kleur. Acht kan ook: dan is de roze kleur toegevoegd.

Bij de Dokkumer Vlaggen Centrale is overigens meer keuze dan alleen de regenboogvlag: ook de A-seksueelvlag, de bi-pridevlag, de intersekse-vlag of de pan-seksueelvlag is hier te bestellen. 

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement