Rederij Doeksen stopt verkoop 'opruimretour' naar Vlieland, hulp op andere eilanden wel nodig

Burgemeester Tineke Schokker roept mensen op zaterdag niet naar Vlieland te komen om op te ruimen. Tegelijkertijd stopt Doeksen met de verkoop van 'opruimdagkaarten' naar Vlieland en vraagt eerdere boekers of ze niet naar Terschelling willen.

Het strand is vrijdag weer schoongemaakt en de hulp is op andere eilanden beter op zijn plaats, aldus Schokker.

Op Vlieland is Staatsbosbeheer met een aantal mensen nog wel bezig de duinen op te ruimen, maar behoefte aan veel extra hulptroepen is er niet.

Rederij Doeksen verkoopt niet langer 'opruimdagkaarten', oftewel speciale bootkaartjes met korting, voor Vlieland. Het bedrijf neemt contact op met mensen die de kaartjes gekocht hebben met de vraag of zij willen omboeken naar Terschelling of annuleren, aldus Schokker.

Mocht Vlieland opnieuw een lading goederen te verwerken krijgen, dan hervat Doeksen de verkoop van de opruimkaartjes, zegt Schokker.

Lastig in te schatten

Het is heel lastig in te schatten of en wanneer er weer spullen zullen aanspoelen, aldus de burgemeester. Zij is blij met de inspanningen die de afgelopen dagen zijn geleverd. ,,It is no in kwestje fan byhâlden.’’

Op Schiermonnikoog ligt momenteel het meeste afval op het strand, aldus Schokker, die vrijdagmorgen overleg heeft gehad met meerdere eilandburgemeesters. Op Terschelling en Ameland is de situatie redelijk beheersbaar, zegt zij. Op Texel ligt betrekkelijk weinig materiaal.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement