Recordaantaal deelnemers voor zeventigste Elfstedenwandeltocht

Nog nooit had de Elfstedenwandeltocht zoveel deelnemers als dit jaar. ,,It record is brutsen’’, aldus vice-voorzitter IJnte Kooistra over de zeventigste editie.

Maandag haalden 1350 wandelaars hun startbewijs voor de Elfstedenwandeltocht op in de Elfstedenhal in Leeuwarden. Daarmee werden de hoogtepunten van 2006 en 2007 met respectievelijk 1000 en 1203 wandelaars overtroffen.

Het aantal deelnemers dat de volle vijf dagen wil gaan volmaken, ligt ook hoger dan vorig jaar. Toen waren het er 600, nu 750. Nog eens 600 deelnemers meldden zich aan voor de eendaagse tocht.

Voor de nieuwste variant, drie dagen wandelen, bestond niet veel interesse. Er waren maar tachtig aanmeldingen. Deze deelnemers lopen als het ware de helft van de tocht, van Workum naar Franeker, Franeker naar Dokkum en van Dokkum naar Leeuwarden.

De eerste etappe gaat van Leeuwarden via Sneek en IJlst naar Sloten (49 km). De tweede dag van Sloten via Stavoren en Hindelopen naar Workum (44 km).

De derde etappe gaat van Workum via Bolsward en Harlingen naar Franeker (42). De vierde dag van Franeker naar Dokkum (44), en de slotdag van Dokkum naar Leeuwarden (28 km), 207 kilometer in totaal.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement