Record: Heerenveen verkoopt 18 hectare bedrijfsgrond

Heerenveen heeft de wind behoorlijk in de zeilen, zeker economisch gezien. In 2018 verkocht de gemeente een recordoppervlak aan bedrijfsgrond, vertelde burgemeester Tjeerd van der Zwan woensdag aan het einde van de middag in zijn nieuwjaarstoespraak.

Steeds meer bedrijven willen zich in Heerenveen vestigen, zei Van der Zwan in het Posthuis Theater. En veel ondernemers die al in de gemeente gevestigd zijn, breiden uit, weet hij.

,,In het afgelopen jaar hebben we voor zo’n 18 hectare bedrijfsgrond verkocht. Dat is 180.000 vierkante meter, een record!’’ Bovendien staat Heerenveen 26ste (van de 380) op de ranglijst van best presterende binnensteden, stipte de burgemeester aan.

Welvaart en welzijn

,,Het gemeentebestuur probeert pro-actief onze ondernemers te ondersteunen. In de wetenschap dat zij het vooral zijn die zorgen voor welvaart en welzijn in ons deel van Fryslân’’, zei hij.

Van der Zwan sprak tijdens zijn toespraak meerdere malen het provinciebestuur aan. Ook in dit geval. ,,Vandaar dat we ook al langer bij de provincie aandringen om ons te steunen in ons streven voor een nieuw bedrijventerrein aan de noordkant van de A7.’’

Gouden Speld

De Gouden Speld, een initiatief van marketingclub ‘Heerenveen ‘n Gouden Plak’, werd uitgereikt aan Froukje Hofma. Zij is ondernemer en onder meer voorzitter van de Stichting Vrouwenvoetbal SC Heerenveen.

Hofma is volgens de jury ‘een waar boegbeeld van en in Heerenveen’, vertelde Van der Zwan. Met de Gouden Speld wil de marketingclub de persoon of organisatie eren die het afgelopen jaar een positieve bijdrage heeft geleverd aan het imago en de uitstraling van Heerenveen.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement