Raden stellen gemeentenaam Waadhoeke vast

Waadhoeke zonder het lidwoord ‘de' wordt de officiële naam van de fusiegemeente die in de Noordwesthoek in 2018 ontstaat.

De gemeenteraden van Franekeradeel, Menameradiel en het Bildt zijn daar donderdag mee akkoord gegaan. Littenseradiel stemde maandag in.

In het Bildt stemde de partij Frije Bilkerts tegen. Volgens de partij is er sprake van ,,democratisch prutswerk'' omdat de oorspronkelijke inzending De Waadhoeke was en het lidwoord later door de naamgevingscommissie is weggelaten.

In Menameradiel deed de FNP nog een poging het woordje ‘de' in discussie te brengen. Ook deze partij is van mening dat de naamgevingscommissie op eigen houtje de oorspronkelijke inzending De Waadhoeke heeft veranderd in Waadhoeke. In Franekeradeel legde de FNP eveneens een stemverklaring af over deze gang van zaken.

Alle andere partijen in de drie raden vinden dat het proces goed verlopen is en dat er veel inbreng was van de bevolking. Van te voren was afgesproken dat de gemeenteraden zich neer zouden leggen bij de uitkomst van de verkiezing.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement