De plannen zoals ze op tafel lagen. ILLUSTRATIE KONTOUR VASTGOED

'Raadsleden Ameland geïntimideerd na nee tegen wellnessplan'

De plannen zoals ze op tafel lagen. ILLUSTRATIE KONTOUR VASTGOED

Zeker twee raadsleden die vorige week tegen het wellnessplan op Ameland stemden, zeggen daarna geïntimideerd te zijn.

De betrokken raadsleden, een van Algemeen Belang Ameland en een CDA’er, hebben dat aan hun fracties gemeld.

Volgens de raadsleden komt de intimidatie uit de hoek van projectontwikkelaar Kontour en Harry Westers. Kontour Vastgoed, een dochter van VolkerWessels, heeft samen met hoteltycoon Westers plannen voor een wellnesscentrum op Ameland. Vorige week maandag, tijdens een bewogen vergadering, stemde een raadsmeerderheid tegen een bestemmingsplanwijziging die het wellnesscentrum groen licht zou moeten geven.

Kwestie maandag besproken

Op het gemeentehuis wordt de intimidatie hoog opgenomen. Loco-burgemeester Piet IJnsen wil evenwel niet uitgebreid reageren; hij laat weten dat de kwestie aanstaande maandag tijdens het fractievoorzittersoverleg wordt besproken. Naar verluidt is een werknemer van Kontour bij de werkgever van een van de raadsleden langsgegaan. Daar liet hij weten dat een 'nee' tegen een volgende versie van het wellnessplan ertoe kan leiden dat Kontour minder opdrachten verstrekt aan de werkgever van het raadslid, een eilander installatiebedrijf.

VolkerWessels ontkent aantijgingen

Binnen het CDA en Algemeen Belang Ameland is men woest over het voorval. De raadsleden willen echter niet reageren; zij wachten het overleg van aanstaande maandag af.

VolkerWessels ontkent de verdachtmakingen: ,,wij werken volgens wet en regelgeving en respecteren het politieke proces. Indien er mensen zijn geweest die in gesprekken met raadsleden hebben aangegeven dat zij namens ons spreken, dan is dat zonder ons medeweten gebeurd en nemen wij daar afstand van.’’

Plus artikel gelezen
Je las zojuist een artikel.
Onbeperkt PREMIUM-artikelen lezen?

Lees nu PREMIUM vanaf € 4,99 per maand. Je krijgt dan onbeperkt toegang tot al onze artikelen, video’s, columns en meer.

Probeer PREMIUM direct