RAF-trio mogelijk toch in Nederland

De zoektocht naar de drie terroristen van de voormalige Rote Armee Fraktion (RAF) richt zich toch weer op Nederland.

Dit gebeurde eerder ook al - vooral het Noorden was toen in beeld - maar een maand geleden lieten de Duitse autoriteiten weten dat er niet meer actief naar ons land werd gekeken.

Nu dus wel weer, zo meldt de Landelijke Eenheid van de Nederlandse politie dinsdag. Het gewelddadige drietal woont mogelijk zelfs in Nederland. De Duitse autoriteiten hebben de beloning voor de gouden tip inmiddels verhoogd tot 80.000 euro.

De noordoostelijke helft van ons land (ten noorden en oosten van de lijn Arnhem-Lelystad-midden Afsluitdijk) was in mei en juni een tijdje in beeld, aldus Duitse media. Een mobiele telefoon die van een van de voortvluchtige terroristen was of was geweest, werd eerder dit jaar in dat deel van Nederland uitgezet. Meer aanwijzingen waren er destijds niet.

Onduidelijk is of er recent weer signalen van de telefoon zijn opgevangen in Noord-Nederland of dat er andere, nieuwe aanwijzingen zijn. Mogelijk houden de drie - Burkhard Garweg, Ernst-Volker Staub en Daniela Klette - zich schuil in een boerderij. Het trio wordt verdacht van meerdere gewelddadige overvallen, met name op geldwagens in de Duitse deelstaat Nedersaksen.

De RAF is in 1998 opgeheven. De terreurgroep pleegde vanaf de jaren zeventig bomaanslagen en moorden in West-Duitsland. Deze aanslagen, gepleegd uit afkeer van het kapitalistische systeem, kostten 34 mensen het leven.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement