PvdA: bescherm Grou tegen herrie snelweg

GROU De inwoners van Grou moeten beter beschermd worden tegen herrie van snelweg A32, vindt de PvdA. Rijksplannen voor wegverbetering bieden hier kansen voor.

Dit schrijft de Leeuwarder PvdA in een brief aan burgemeester en wethouders. ,,Vooral in de wijk Meinga hebben mensen nu ontzettend veel last’’, legt raadslid Dirk Visser uit. ,,Ze kunnen ‘s zomers niet met de ramen open slapen. Er is te veel lawaai.’’ Daarbij komt dat de weg de afgelopen jaren steeds drukker is geworden, terwijl de maximumsnelheid naar 130 werd verhoogd.

Grousters volgen de plannenmakerij bij Rijkswaterstaat dan ook met argusogen. Den Haag overweegt om de snelwegbrug en spoorbrug over de Rjochte Grou te verhogen. ,,Bewoners vrezen nu nog meer overlast, maar dit biedt ook kansen, omdat er een nieuwe situatie gaat ontstaan.’’

De PvdA wil daarom dat de gemeente bij Rijkswaterstaat pleit voor een geluidswal, die omwonenden beter beschermt. Een deel van Grou is nu wel beschermd met een doorzichtig scherm, maar dit is zo laag dat het er gras er ‘s zomers bijna bovenuit groeit. De geluidsdemping hiervan wordt als onvoldoende ervaren.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement