PvdA: 'Positieve uitstraling Cambuur'

De PvdA in Leeuwarden denkt dat de komst van een nieuw Cambuur Stadion bij het WTC-gebied een kans voor de hele stad is.

Cambuur wil namelijk in 2018 een nieuw stadion betrekken omdat het huidige complex sterk verouderd is. Om het te bekostigen, zijn er diverse winkel- en vrijetijdsfuncties noodzakelijk bij het stadion. Dat kan alleen als de binnenstad aantrekkelijk blijft, stelt PvdA-raadslid Jelmer Staal op de website van de partij.

Positieve uitstraling
,,Het is goed dat Cambuur plannen maakt voor een nieuw stadion. De club heeft ons overtuigd dat dit noodzakelijk is voor een duurzame toekomst: sportief en financieel. In het huidige stadion met de huidige faciliteiten is een stabiel verblijf in de eredivisie niet mogelijk. Wij zien het belang van een goed presterend Cambuur. Het draagt bij aan een positieve uitstraling van Leeuwarden binnen en buiten Friesland'', aldus Staal.

De PvdA hoopt dat Cambuurs plannen de stad versterkt en aantrekkelijker maakt. Ook wil de partij overlast met de naastgelegen buurt zoveel mogelijk voorkomen. De gevolgen voor het Cambuurplein, wanneer het stadion verdwijnt, moeten ook worden besproken.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement