PvdA: 'Meer steun voor Friese kinderen die opgroeien in armoede'

De PvdA-fractie in Leeuwarden vindt het onaanvaardbaar dat ruim een op de acht Friese kinderen in armoede opgroeit. In Leeuwarden gaat het zelfs om een op de zes kinderen.

De PvdA heeft over de aanpak van dit probleem vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders Leeuwarden.

Statenfractievoorzitter Remco van Maurik en raadsfractievoorzitter Tamara Bok willen weten of de provincie ondersteuning kan bieden vanuit het ‘Kansenfonds’. Dit fonds is door de provincie gestart om mensen bij de samenleving te betrekken. Volgens de PvdA een goed instrument om arme gezinnen te helpen.

Ook moet het college duidelijk maken welke beleidsveranderingen de aankomende jaren mogelijk zijn. Door het overhevelen van de jeugdzorg, zijn de gemeenten nu verantwoordelijk voor de hulp aan door armoede getroffen gezinnen.

De Leeuwarder PVdA-fractie wil weten wat er op dit moment niet goed gaat bij hulpverlening, of de gemeente wel voldoende doet en welke resultaten het college verwacht van onder andere het Kindpakket en de intensievere inzet op schuldhulp.

Van Maurik en Bok stellen dat alle kinderen gelijke kansen verdienen. ,,Armoede zet kinderen al vroeg op achterstand en kan levenslangdoorwerken.'' Zij waarschuwen voor een groeiende kloof tussen ,,mensen met wie het goed gaat en mensen met wie het minder goed gaat''.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement