PvdA Leeuwarden merkt onrust bij Cambuursupporters rond nieuw stadion

De PvdA-fractie in Leeuwarden stelt vragen aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente over het plotselinge vertrek van Ype Smid bij Cambuur. De partij wil weten of dit van invloed is op de komst van het nieuwe stadion.

Volgens de PvdA is er 'onrust ontstaan onder de supporters' nadat Smid zijn portefeuille als voorzitter van de raad van commissarissen vorige week neerlegde.

De fractie wil nu opheldering over het tijdspad van de nieuwbouw en vraagt zich af of het stadion nog steeds in 2020 opgeleverd wordt. Ook vraagt het zich af of de financiën nog steeds voldoende afgedekt zijn. Tot slot vragen de PvdA'ers of en wanneer er weer een informatieavond voor de supporters en de raad komt.

Cambuur wil een nieuw stadion bouwen achter het WTC. De gemeente stelde vorig jaar ruim 4 miljoen euro beschikbaar om dit financieel mogelijk te maken. Er zijn nog wel lange, ingewikkelde procedures voor nodig.

Fans: 'Politiek dingetje'

De door de PvdA opgemerkte onrust bij de supporters lijkt overigens wel mee te vallen, blijkt uit reacties op de sociale media. Het is een 'politiek dingetje', stellen fans.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement