Puin explosie bemoeilijkt politieonderzoek

Het onderzoek naar de oorzaak van de explosie in een appartement aan de Nachtegaalstraat in Drachten neemt nog zeker een dag in beslag.

De afgelopen dagen is er vooral veel puin geruimd. De explosie vond zondagavond plaats op de eerste verdieping. Een paar uur later zijn twaalf appartementen ingestort. Nu een flink deel van deze resten geborgen is, kan de politie vandaag pas echt op zoek naar forensische sporen.

De 46-jarige bewoner van het appartement waar de explosie plaatsvond, ligt nog altijd met ernstige brandwonden in het ziekenhuis. Hij kan nog niet gehoord worden. Politiewoordvoerder Ramona Venema benadrukt dat de man recent niet in contact met de politie is geweest. ,,Er zijn bij ons geen meldingen van overlast of strafbare feiten bekend.''

Op oudejaarsdag mogen de bewoners van de twintig appartementen aan de kant van de Noordkade onder begeleiding van medewerkers van woningbouwvereniging Accolade en de gemeente Smallingerland een voor een hun huis in. Ze mogen maximaal een uur binnen blijven en een verhuisdoos met persoonlijke spullen vullen.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement