Psy-fi: muziek moet zachter en uit de bosjes blijven

Het geluid van Psy-fi moet ’s nachts zachter, en er mag niet in de bosjes gekampeerd worden. Maar doorgaan mag het festival volgende week wel.

Dat blijkt uit de uitspraken van de voorzieningenrechter in twee zaken rond het vijfdaagse festival Psy-fi, a shamanic experience in de Groene Ster, dat op 15 augustus begint.

De ene rechtszaak, door Psy-fi zelf aangespannen, diende dinsdag en draaide erom dat er tijdens het festival op een paar plekken gekampeerd mag worden, maar niet in de bossages, om het terrein niet te belasten en diersoorten als de heikikker en de waterspitsmuis niet te verstoren. De rechter is het daarmee eens.

Daarnaast had de stichting Groene Ster Duurzaam bezwaar gemaakt tegen de toestemming die het festival heeft om, met op- en afbouw van het festivalterrein, bijna de hele maand augustus over het terrein te beschikken. Dat bezwaar wees de rechter in zijn uitspraak van woensdag af, temeer omdat de gemeente aangaf dat er maatregelen getroffen worden om de meervleermuizen, die ’s avonds langs het gebied vliegen, te beschermen.

Een ander punt in die zaak is het volume van de muziek ’s nachts. Omdat daar veel bas in zit, kan dat omwonenden uit de slaap houden. De nachtmuziek moet van de rechter op een lager pitje, dat volgens Theo van Gelder van Groene Ster Duurzaam lijkt op de muziekinstallatie thuis.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement