Provincie verlengt 'coronasubsidie' voor ondernemers om zich aan te passen aan anderhalvemetereconomie

Eigenaars Laura Slob en Wicher Wind van restaurant Onder de Linden in Sneek in gesprek met gedeputeerde Avine Fokkens-Kelder over hun aangeschafte zaken in het kader van de anderhalvemetereconomie. FOTO SIMON BLEEKER

Friese ondernemers die middelen aan moeten schaffen om te kunnen voldoen aan de anderhalvemeter-richtlijn kunnen in aanmerking komen voor een financiële tegemoetkoming van de provincie Fryslân.

Deze ‘coronasubsidie’ is verlengd tot en met 1 oktober, daarom wijst de provincie in het bijzonder horecaondernemers op de regeling, omdat de terrassen komende week weer open mogen.

Tot en met 30 september kan de subsidie worden aangevraagd, dan kunnen ondernemers tot driemaal een bijdrage van 1500 euro netto ontvangen.

Zo maakte zeilschoolhouder Jeroen Wolthuis van zeilschool Het Molenhuis uit Woudsend gebruik van de regeling om schoonmaakmiddelen en mondkapjes en papieren handdoeken aan te schaffen en gebruikte Wicher Wind van restaurant Onder de Linden in Sneek de subsidie om extra waterdichte parasols en elektrisch verwarmde kussens te kopen. Ook haalde het restaurant voor de afhaalservice verpakkingen aan.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Friesland
Coronavirus