Provincie scheldt lening kwijt, Kening State overgenomen

Het grootste rijksmonument van Friesland, Kening State, komt definief in andere handen. De provincie scheldt een lening van 2,5 miljoen euro kwijt.

Gedeputeerde Staten melden aan Provinciale Staten dat ze ,,het betreuren de lening te moeten afboeken.’’ Omdat andere financiers van ECR, de eigenaar van het luxe woonzorgcomplex Kening State, ook te hulp schoten en vorderingen lieten vallen, is de provincie als laatste akkoord gegaan. Hiermee werd een faillissement afgewend. In dat geval was de provincie het geld ook kwijt geweest.

Nu heeft de provincie voorwaarden kunnen stellen, zoals recht op een deel van de meerwaarde van Kening State als het binnen tien jaar verkocht wordt en de belofte van de nieuwe eigenaar om te investeren in het Augustijnenklooster in Witmarsum en het voormalige Servotel in Drachten.

De Blueprint Group is de nieuwe eigenaar. Met de overname is volgens Puck Bulthuis van de Raad van Commissarissen een ,,zachte landing’’ gerealiseerd, waarbij de zorg aan ouderen niet in gevaar komt en het personeel kan blijven. Toch komt er een onderzoek naar de financiering, meldt de oprichter van ECR, die daarvoor conflictoloog Theo Terdu heeft ingeschakeld. Meer hierover in de Leeuwarder Courant van woensdag.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement