Provincie redt Sense of Place en steekt tonnen extra in fonteinen

De Provincie Fryslân neemt de regie over van het project Sense of Place. De Stichting heeft aangegeven ,,niet de expertise en middelen te hebben om het project goed voort te zetten''.

De provincie gaat daarom 'de boventoon' voeren, meldt Gedeputeerde Staten. Wel blijft de Stichting Sense of Place verantwoordelijk voor de artistieke invulling. In het najaar was al sprake van een mogelijke rol van de provincie. De Stichting vroeg gedeputeerde Sietske Poepjes toen al om hulp.

Sense of Place is een cultureel landschapsproject rond de Waddenzee. Initiator en artistiek-directeur van Sense of Place is Joop Mulder, oud-directeur van het Oerolfestival op Terschelling. Een project van Sense of Place dat al zichtbaar is, is Wachten op hoog Water, een groot beeld van een vrouw op de dijk bij Holwerd. Maker van het beeld is kunstenaar Jan Ketelaar uit Drachten.

Gedeputeerde Staten steekt 278.000 euro in de deelprojecten Wachten op hoog water, De Streken en Camera Batavia. De provincie betaalt 100.000 euro voor de projecten Dijk van een wijf, Terp van de Takomst, Kromme Horne en Mondriaan-kwelder.

Lees ook:Sense of Place, wat is dat eigenlijk?

Ook tonnen voor 11fountains

De provincie steekt ook tonnen in het fonteinproject van LF2018. Op de begroting van 5,6 miljoen voor 11fountains is er een tekort ontstaan van ruim 750.000 euro aan (sponsor)inkomsten en een overschrijding van de kosten van bijna 500.000 euro. De provincie neemt de 750.000 euro voor haar rekening. Met de gemeenten van de fonteinen gaat de provincie nog steggelen over wie de andere vijf ton gaat ophoesten. De 11 fonteinen waren een cadeau van LF2018 aan de gemeenten.

Lees ook:Provincie pakt mogelijk rol bij Sense of Place

  • Sense of Place
Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement