Prikkedam: gemeente duldt drietal geluidstesten

Motorsportvereniging Prikkedam mag van Ooststellingwerf driemaal tests uitvoeren om te achterhalen hoe ze geluidspieken rond de baan kan voorkomen.

De gemeente gedoogt drie van deze sessies van maximaal drie uur, op reguliere trainingsmomenten, zonder dat een teveel aan lawaai de vereniging op een nieuwe dwangsom komt te staan.

Normaal gesproken, stelt de gemeente, hoort ze toe te zien op naleving van de geluidsvoorschriften, om omwonenden te beschermen tegen geluidsoverlast. ,,Echter in uitzonderingsgevallen kan het voorkomen dat dit achterliggende belang evident beter is gediend met (tijdelijk) afzien van handhaven.’’

Vier keer dwangsom

De MSV wil graag achterhalen waar op het circuit het ‘decibellenlek’ zit, dat vorig jaar meermaals voor te hoge pieken in het door uitvoeringsdienst FUMO gemeten geluid zorgde. De vereniging kreeg als gevolg daarvan tot vier keer toe een dwangsom op de deurmat.

Volgens de gemeente voerde de crossclub recentelijk al aanpassingen door om het geluid terug te dringen. Zo werden geluidsschermen en het jurygebouw met geluidwerend doek bekleed en kwam er een rijbaan achter een springbult. De aanpassing aan de baan moet vanwege de vergunning na afloop van de tests weer worden teruggedraaid.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement