Positief over verkoop zorgwoningen

De gemeente Leeuwarden heeft geen bezwaar tegen het plan van WoonFriesland om 25 woonzorgcomplexen in de gemeente af te stoten.

Dit laten burgemeester en wethouders weten. In Leeuwarden stoot de corporatie een hele trits adressen af, waarvan een groot deel is geconcentreerd in en rond het Diaconessenpark, het Cambuursterpad en het Noordvliet. Huurders zijn onder andere Alliade, Zienn, stichting Noorderbrug en GGZ.

B. en w. schrijven in hun reactie: ,,Omdat professionele zorgaanbieders optreden als afnemer van het vastgoed, zijn wij ervan overtuigd dat het huisvestingsaspect van de doelgroepen voldoende geborgd is.’’

Overigens zullen b. en w. nog wel apart oordelen over de kopende partij, als die eenmaal bekend is. B. en w.: ,,Wij zijn tot de conclusie gekomen dat de voorgenomen verkoop zich niet tegen het volkshuisvestelijke belang verzet. Wij hebben dan ook een positieve zienswijze verstrekt.’’ Tot nu toe gaf het provinciebrede afstotingsplan van Frieslands grootste woningcorporatie alleen weerstand in Leeuwarderadeel.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement