Politie treedt hard op tegen geluidsoverlast tijdens Sneekweek

Tegen geluidsoverlast zal tijdens de Sneekweek streng worden opgetreden. Boten waarvan muziek komt die de complete haven wakker houdt, worden desnoods de stad uitgestuurd.

Ondanks dat agenten momenteel vanwege de cao-onderhandelingen minder bekeuringen uitdelen, zal in de Sneekweek als normaal worden opgetreden, zegt Marja Doosje,politie basisteam Sneek en omstreken: ,,Het wordt geen chaos.’’

In het stadscentrum worden dagelijks metingen verricht om te proberen het aantal decibels voor iedereen op aanvaardbaar niveau te houden.

Dubbele diensten

In het eerste weekeinde draaien agenten ‘dubbele diensten’. ,,Eerst in Harlingen bij de Tallships, dan in Sneek.’’ Op en bij het water zal volgens Doosje verscherpt worden gecontroleerd op alcoholgebruik en geluidsoverlast.

Om alle risico’s uit te sluiten, worden op zes á zeven strategische plaatsen in en rond het centrum roadblocks neergezet. ,,Vriendelijke roadblocks’’, aldus Magda Berndsen-Jansen, waarnemend burgemeester van de gemeente Súdwest-Fryslân. Geen betonnen muren, maar bescheiden ‘legoblokjes’.

700 boten

De Sneekweek opent vrijdagavond met de Vlootschouw. Van zaterdag tot en met donderdag 9 augustus wordt om de prijzen gezeild. Zondag 12 augustus wordt de Sneekweek officieel afgesloten. De ‘sportieve’ Sneekweek, editie 83, trekt ruim 700 boten. Dat betekent zo’n 36 starts per dag. Nieuw is de klasse voor mensen met een verstandelijke beperking. De organiserende KWS heeft voor de zesdaagse regatta de beschikking over 150 vrijwilligers.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement