Politie: schoppen tegen hoofd ernstig

De politie neemt twee gevallen van zware mishandeling dit weekeinde, in Lemmer en Leeuwarden, hoog op. In beide plaatsen werd een weerloos slachtoffer tegen het hoofd geschopt.

In beide zaken wist de politie een verdachte aan te houden, het gaat om een 19-jarige man uit een dorp in de gemeente Tytsjerksteradiel en een 18-jarige Lemster.

De twee slachtoffers van de verdachten zijn per ambulance overgebracht naar en opgenomen in ziekenhuizen in Leeuwarden en Heerenveen.

,,Schoppen tegen het hoofd van een weerloos op de grond liggend slachtoffer, zulke zaken nemen we hoog op”, verklaart politiewoordvoerder Anne van der Meer. ,,Het is gevaarlijk, je neemt het risico iemand ernstig letsel toe te brengen. En het kan leiden tot overlijden. We gaan deze beide zaken, die volstrekt los van elkaar staan, goed uitzoeken.”

In Leeuwarden speurde de politie de nacht van zaterdag op zondag na tips van getuigen de politie een 19-jarige op die eerder op de avond een 22-jarige Leeuwarder tegen zijn hoofd had geschopt. De 19-jarige kreeg die nacht op het Zaailand in Leeuwarden door nog onbekende redenen ruzie met de 22-jarige op het Zaailand in de Friese hoofdstad.

In dezelfde nacht werd de 18-jarige Lemster in zijn woonplaats aangehouden op verdenking van zware mishandeling. Bij een ruzie voor een kroeg in Lemmer sloeg de verdachte een 23-jarige Utrechter op de Kortestreek eerst een paar keer tegen het hoofd. Het slachtoffer ging tegen de vlakte. Daarna schopte de 18-jarige volgens de politie nog tegen zijn hoofd.

Portiers die kwamen aansnellen, hebben de Utrechter eerste hulp verleend. Daarna is hij per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De Lemster is later op de avond aangehouden in een woning in het dorp. De oorzaak van de zware mishandeling ligt volgens de politie vermoedelijk in de relationele sfeer.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement