Politie: naar Nieuwehorne voor poging zelfdoding

De 50-jarige man die donderdagochtend op zijn erf aan de Schoterlandseweg in Nieuwehorne om het leven kwam, was bezig met een poging om zichzelf van het leven te beroven.

Dit stelt de politie. Normaal doet de politie (en ook de krant) geen mededelingen over incidenten waarbij mensen zichzelf van het leven willen beroven. De politie komt er nu toch mee naar buiten, omdat het een ,,buitengewoon heftig incident betreft'', waarbij de politie zich genoodzaakt voelde om te schieten, aldus een woordvoerder.

De meldkamer werd donderdagochtend gealarmeerd over de situatie van de man. De bewoner van de woonboederij aan de Schoterlandseweg in Nieuwehorne wilde zichzelf iets aandoen.

Toen de hulpdiensten eenmaal ter plekke waren, reed hij in zijn auto op de agenten in. Eén van de politiemensen is daarbij onder de auto gekomen. Omdat de situatie als zeer bedreigend werd ervaren, hebben meerdere agenten het vuur geopend.

Overleed ter plekke

De auto vatte vervolgens vlam en eindigde tegen de woonboerderij van de man. Toen van een bedreigende situatie geen sprake meer was, is de politie gaan kijken. Ze troffen de man zwaargewond aan in de auto. Hulp mocht niet meer baten, hij overleed ter plekke.

Of de auto heeft vlam gevat door schoten van de politie of dat daar een andere oorzaak voor is, is nog niet bekend. Ook de exacte doodsoorzaak van de man is nog niet bekend. Het is niet zeker of hij geraakt is door politiekogels.

Het handelen van de politie wordt onderzocht door de rijksrecherche.

Sowieso twee agenten gewond

Twee, en wellicht drie, agenten zijn gewond geraakt. De agent die onder de auto raakte is met kneuzingen aan zijn lichaam voor controle overgebracht naar het ziekenhuis.

FOTO LC/ARODI BUITENWERF

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement