Politie houdt publiek met wapenstok op afstand bij aanhouding kermisganger op Cambuurplein

De politie heeft zaterdagavond de wapenstok getrokken om een groep van zo'n vijftig kermisgangers op afstand te houden bij de aanhouding van een 19-jarige inwoner van Leeuwarden op het Cambuurplein. Een 17-jarige vrouw werd aangehouden voor belediging.

De politie was op het plein aanwezig in verband met een vechtpartij waar de Leeuwarder bij betrokken was. De man bleef zich ook na een waarschuwing vervelend en agressief gedragen.

Toen de agenten hem wilden aanhouden voor het verstoren van de openbare orde, werden ze belaagd door een groep van ongeveer vijftig mensen die probeerden de aanhouding te voorkomen. Er werd onder meer met blikjes gegooid.

Linie

Om ruimte te maken vormden de agenten een linie en trokken daarbij de lange wapenstok. Na het uitdelen van enkele ferme tikken en de inzet van een politiehond, trok het publiek zich terug.

De Leeuwarder verdachte is ingerekend en overgebracht naar het politiebureau. Hij kreeg proces-verbaal en een toegangsverbod voor de kermis tot zondagavond half twaalf.

Een 17-jarige vrouw die de agenten beledigde, is ook aangehouden en kreeg tevens een toegangsverbod tot de kermis.

De politie sluit niet uit dat later op basis van videobeelden meer arrestaties worden verricht.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement