Politie: geen grote calamiteiten

De politie Noord-Nederland spreekt van een rustige jaarwisseling.

In de drie noordelijke provincies – Friesland, Groningen en Drenthe – kwamen in totaal 950 meldingen binnen. Dit leidde tot 48 aanhoudingen, waarvan 32 zijn meegenomen naar het bureau. Het is niet bekend hoeveel aanhoudingen er per provincie zijn verricht.

In Drachten werden aan de Flevo vier jongeren aangehouden. Het viertal had met vuurwerk vernielingen bij een school aangericht. Ze werden betrapt door agenten in burger.

Valse melding

Een 61-jarige man uit Bolsward werd opgepakt, nadat hij een valse melding had doorgegeven. Volgens de Bolswarder liepen een paar zwaarbewapende mannen in het centrum van de stad. Een van hen zou een mitrailleur bij zich hebben. Nadat meerdere agenten op onderzoek uitgingen, bleek echter ddat er niets aan de hand was. De 61-jarige Bolswarder had veel te veel gedronken.

Mishandelingen

In Berltsum werd een 45-jarige inwoner van het dorp opgepakt. Hij had bij een vreugdevuur een jongen diverse keren geslagen en met een mes bedreigd.

Een 64-jarige vrouw uit Amsterdam werd ernstig mishandeld aan de Nachtegaalstraat in Drachten. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Twee inwoners van Drachten – 17 en 18 jaar – werden opgepakt.

Op het Wilhelminaplein in Leeuwarden gingen om 6.30 uur twee jongens met elkaar op de vuist. De politie haalde hen uit elkaar. Een 18-jarige man uit de gemeente Tytsjerksteradiel moest mee naar het bureau. Zijn tegenstander had een verwonding aan het hoofd.

Inbraken

In Leeuwarden werd in de oudjaarsnacht op twee plekken ingebroken. Op de Voorstreek werd rond 8.00 uur een winkelraam ingeslagen. De buit bestond vermoedelijk uit een tablet. Op de Roptastate kwamen de dieven binnen via de voordeur. Ze namen onder meer een UPC-box mee.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement