Poiesz haalt gebak uit winkels

Supermarktketen Poiesz haalt per direct alle Poiesz vers gebak en diepvriesgebak, verpakt in de wit-oranje geblokte vensterdozen, uit de schappen van al haar 70 vestigingen.

Het gaat om gebak dat verkocht is tot en met woensdag 5 december. Mogelijk zijn plastic deeltjes van de verpakking op het product terecht gekomen. Dat gebeurde in de eigen bakkerij van Poiesz in Sneek.

Woensdagmiddag kwam een melding binnen van een klant die een plactic deeltje op het gebak aantrof, terwijl het venster van de doos niet kapot was. Woensdagavond besloot de supermarkt al het gebak in de winkels terug te halen.

Poiesz vraagt klanten het gebak niet op te eten en terug te brengen naar een van de winkels. Ze krijgen dan het aankoopbedrag terug. Het consumeren van het gebak kan een gevaar vormen voor de gezondheid, waarschuwt Poiesz.

Hoofd marketing Jan Hoitema zegt dat het productieproces sinds woensdagavond weer volledig in orde is. Over de omvang van de schade voor het bedrijf kon hij vrijdagochtend nog niets zeggen.

Het geretourneerde gebak wordt teruggebracht naar het distributiecentrum in Sneek om te worden vernietigd. ,,Het voelt niet goed, maar er is geen andere keuze."

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement