Poiesz, Hubo en bloemenzaak in Akkrum mogen flink uitbreiden

De verbouwing en uitbreiding van drie winkels in het centrum van Akkrum kunnen doorgaan. De gemeente Heerenveen heeft het sein op groen gezet.

Supermarkt Poiesz, bouwmarkt Hubo en bloemenzaak De Vlijtige Lies zijn samen gevestigd in een groot pand aan de Kleef en de Buorren in het hart van het dorp. Zij willen flink uitbreiden. Hierover zijn in Akkrum al verschillende overleggen en bijeenkomsten gehouden, ook met de buurt.

Omdat omwonenden keurig zijn betrokken bij het initiatief en iedereen met de uitbreiding lijkt te kunnen leven, stemt de gemeente nu in met de plannen.

Vijftig parkeerplaatsen

Bovendien voldoen deze ook verkeerstechnisch. De bevoorrading van de winkels is goed geregeld, er komen zo’n vijftig extra parkeerplaatsen, meer plekken voor minder validen en ook de stalling van fietsen en winkelwagens is in orde.

Alle drie winkels hadden aangegeven in het centrum van Akkrum te willen blijven. Ook de gemeente vindt dit belangrijk. Aan de zuidkant van de bestaande panden, aan It Achterom, is ruimte voor de uitbreiding.

In totaal komt er bijna 1400 vierkante meter aan winkeloppervlak bij. Ter vergelijking: de Poiesz heeft momenteel zo’n 1000 vierkante meter tot zijn beschikking, de Hubo ongeveer 450 vierkante meter.

Aandacht voor geluid

De plannenmakers moeten nog wel goed kijken naar de afvoer van regenwater van de nieuwe daken en terreinen. Mogelijk worden nabijgelegen sloten verruimd.

Ook het (extra) geluid verdient aandacht, aldus de gemeente. Niet alleen het geluid van het verkeer, maar ook dat van de koelinstallaties van de winkels.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement