Plan noodopvang Wommels verder uitgewerkt

In de gemeente Littenseradiel is plek voor een noodopvang voor tweehonderd vluchtelingen voor de duur van twee jaar. Het college mag verder met een plan hiervoor in Resi in Wommels.

Dat hebben CDA, FNP en SAM maandagavond aangegeven. De drie partijen gingen niet mee in een motie van de VVD die de opvang tot maximaal honderd personen wilde beperken. Ook wilde de VVD garanties dat burgemeester Johanneke Liemburg een gebiedsverbod in zou stellen als er bij Resi overtredingen komen op het gebied van de openbare orde. Zowel inwoners als vluchtelingen die de regels overtreden, zouden onder dit gebiedsverbod kunnen vallen.

Als het COA met de eis komt dat ze alleen noodopvang in Wommels willen als er driehonderd personen gehuisvest worden, dan wordt de kans op realisatie klein. Geen enkele partij in de raad gaat akkoord met dit aantal. Het past niet bij de aard en schaal van het dorp Wommels.

Het college werkt een plan voor noodopvang nu verder uit. Concreet is het nog niet: er moet nog een overeenkomst met het COA en ondernemer Auke Bruinsma gesloten worden.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement