Plan Halbertsmaplein in stukjes geknipt

De herinrichting van het Halbertsmaplein in Grou wordt duurder dan de beschikbare 300.000 euro. Gedacht wordt aan fasering.

Het hart van Grou krijgt een ander aanzien. Donderdagavond mochten dorpsbewoners reageren op de eerste ruwe schetsen die een klankbordgroep maakte voor het Halbertsmaplein onder leiding van projectmanager Feiko de Boer van de gemeente Leeuwarden. In de klankbordgroep zitten verenigingen, horeca en omwonenden.

Nu al staat vast dat de drie ton die is klaargelegd onvoldoende is. Een oplossing daarvoor is het opknippen van de herinrichting in stukjes, waarbij voor elke nieuwe fase weer geld gezocht moet worden.

De ongeveer honderd aanwezigen reageerden positief op de uitgangspunten: halvering van het aantal parkeerplekken, extra terrassen aan de zonnige zijde van het plein en aankleding met groenelementen die tegen een stootje kunnen. Dat laatste is een belangrijke voorwaarde omdat het plein een belangrijke functie heeft bij evenementen als het skûtsjesilen en de kermis.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement