Parkeren in het weekend van de Reuzen in Leeuwarden: hoe werkt het?

FOTO LC

Vanaf drie tijdelijke P+R-terreinen aan de zuid-, oost- en westkant van Leeuwarden worden bezoekers van de Reuzen van Royal de Luxe met Arriva-bussen vanaf vrijdag naar de binnenstad gebracht en weer terug.

De binnenstad is op 17, 18 en 19 augustus van 7 tot 20 uur afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Ook voor fietsers is de binnenstad afgesloten (van 8 tot 19 uur en zondag van 12 tot 19 uur). Er worden twaalf fietsenstallingen ingericht.

Waar zijn de parkeerterreinen?

Er zijn drie tijdelijke terreinen die aangegeven staan met borden langs de invalswegen: de Zuidlanden, de Hemrik (oostkant) en De Zwette (westkant). De bus vanaf De Zwette rijdt en vertrekt vanaf het busstation, de andere twee 'lijnen' komen uit op het Sixmaplein.

Vanaf de parkeeerterreinen zijn pendelbussen beschikbaar die bezoekers naar de stad brengen; elk terrein heeft zijn eigen kleur bus. Automobilisten krijgen een zelfde kleur polsbandje om te onthouden op welk terrein ze geparkeerd staan.

In de stad staan borden die mensen leiden naar de vertrekpunten van de pendelbussen.

Op zondag is de uitstaphalte van de drie P+R terreinen de Snekertrekweg zodat bezoekers dan al dichter bij de route van de Reuzen zijn. Op zondag vertrekken de levensgrote marionetten om 14:30 uur uit de stad, te land vanaf het WTC via de Tesselschadestraat naar de Westersingel waar ze te water gaan en via de Prinsentuin en Dokkumer Ie de stad verlaten. 

Zijn er kosten aan verbonden?

Een dagticket kost 12,50 euro. Met het ticket kun je met maximaal 9 mensen heen en weer pendelen naar de stad. De tickets zijn alleen te koop bij de kassa’s op de P+R terreinen. Bij de kassa’s kun je zowel contant als met PIN betalen.

De pendelbussen zijn, gedurende de dag van parkeren, uitsluitend toegankelijk met de polsbandjes die horen bij het busticket. De OV-chipkaart, Multidagkaart (E-ticket), Fryslâncard of overige (landelijke) producten of abonnementen zijn niet geldig op de pendelbussen.

Wat zijn de openingstijden van de terreinen?

Vrijdag: 07:00 – 22:00 uur
Zaterdag: 07:00 – 23:00 uur
Zondag: 10:00 – 21:00 uur

De pendelbussen rijden tot een half uur voor sluiting van de terreinen.

Meer informatie staat op de Reuzen-pagina van Friesland.nl .

Bekijk hier de interactieve kaart met alle routes en voorzieningen .

loading

loading

loading