Parkeerdek en raadhuis Drachten krijgen zonnepanelen

Drie gemeentelijke gebouwen in Smallingerland worden van zonnepanelen voorzien. De gemeente legt er 422.000 euro voor opzij.

Het gaat om het gemeentehuis, het bedrijfsgebouw aan de Tussendiepen en de oude parkeergarage aan het Van Knobelsdorffplein.

Op de daken van beide eerstgenoemde gebouwen liggen nu ook al zonnepanelen. De gemeente huurt die van energiebedrijf Nuon en Smallingerland kan die pas in 2020 vervangen, als het contract met Nuon afloopt en de betreffende panelen in eigendom van de gemeente komen.

Smallingerland kiest ervoor om dit contract uit te dienen, ook omdat ze de gebruikte panelen dan bijvoorbeeld kan schenken aan een club, of op andere gemeentelijke panden kan leggen.

Als de bovenkant van de oude parkeergarage van panelen wordt voorzien, betekent dit dat het zesde en bovenste parkeerdek niet meer gebruikt kan worden. Hiermee gaan 45 parkeerplaatsen verloren, maar Smallingerland voorziet daar geen moeilijkheden mee. ,,Dit deel van het dek wordt bijna niet gebruikt’’, zo vermeldt het ambtelijk advies.

Het bedrijf Awizon uit Surhuisterveen mag de klus voor de gemeente klaren.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement